Vi har jobbet med avansert teknologi i 70 år, og er i front i statistisk analyse og maskinlæring. Fagene våre er blir stadig mer etterspurte og metodene våre brukes i mange forskjellige bransjer.

Vi bidrar i et vidt spekter av prosjekter, fra hvordan DNB lettere kan stå i mot hvitvasking av penger til å forske på hvordan lakselusa stadig kan få dårligere vilkår i fiskemerdene.

Vi modellerer R-tallet i samarbeid med Folkehelseinstituttet når det dukker opp en pandemi, og vi driver banebrytende fremtidsberegning av forsikringsskader i samarbeid med Gjensidige. Vi beregner forekomster av mineraler under havbunnen og vi ser på hvordan tekst med persondata kan anonymiseres best mulig.

Vi søker

Det at vi vokser betyr at vi også trenger flere gode fagmennesker til en stadig økende oppdragsmengde. Akkurat nå ser vi etter ti nye forskere, les mer og søk på jobbnorge.no. Søknadsfrist 6.mars.

Forskerkollegaer i NR

Vi ønsker oss nye kollegaer med solid bakgrunn i enten statistisk modellering, maskinlæring eller bildeanalyse. Dette inkluderer spesialområder som bildeanalyse og jordobservasjon, der kompetanse på dyp læring er sentralt.

Vi søker både erfarne forskere som kan ta prosjektledelse og kundeoppfølging, samt entusiastiske nyutdannede med sterke resultater fra studiene.

NRs podkast

Visste du at NR har egne podkastserier? I Sannsynligvis VIKTIG, med Anders Løland i studio, kan du høre om flere av de forskjellige prosjektene vi jobber med.

I den nyeste episoden snakker Martin Jullum om sin litt spesielle hobby, nemlig beregning av strømstøtte: