Camilla Lingjærde har fått NRs Masterpris 2019 ved UiO
– Da jeg fikk vite om prisen var det ganske surrealistisk. Jeg vet jo at det er utrolig mange flinke kandidater der ute, så at jeg får denne anerkjennelsen er en stor ære, sier hun.
Masteroppgaven hennes tar for seg nettverksmodeller for interaksjoner mellom gener. – Matematikk har alltid vært det morsomste jeg vet, men det er egentlig bare flaks at jeg endte opp på et såpass rent mattestudie, og så vidt at jeg ikke startet på noe “nyttigere”. Heldigvis fikk en flink mattelærer på videregående meg over på andre tanker. I ettertid har jeg jo sett påstanden om at matte ikke er nyttig bli motbevist så til de grader.
Camilla forteller at det å jobbe seg frem til en mastergrad gikk over all forventning: – Jeg hadde jo egentlig ingen anelse om hva jeg gikk til. At jeg skulle ha det så gøy og samtidig produsere noe jeg er så stolt over, er ikke noe jeg kunne ha forestilt meg. Jeg trodde at en master skulle koste blod, svette og tårer, men i stedet ble det en fantastisk tid med en enorm frihet til å jobbe med akkurat det jeg ville.
Betydd mye
Camilla er 24 år gammel, kommer fra Oslo og har fra før en bachelor i matematikk, informatikk og teknologi, og nå en master i statistikk. For tiden er hun doktorgradstudent i biostatistikk på University of Cambridge, finansiert av Aker Scholarship, der hun jobber videre med mye av det hun gjorde i masteren.
– I ettertid ser jeg hvor mye oppgaven har betydd for meg i form av at den gav meg mersmak på forskning og biostatistikk.Camilla forteller at det meste av beløpet skal spares, men en spesiell utskeielse kan bli aktuelt: – Jeg har lyst til å skaffe meg billetter til May Ball, årets største begivenhet ved University of Cambridge, og kåret til verdens 7. beste fest av Time Magazine.
NRs Masterpris
Norsk Regnesentrals pris for beste masteroppgave innen matematikk og IKT består av et diplom og 25000 kr, og deles ut årlig uavhengig av hverandre på Universitetet i Oslo og NTNU. Prisen ble første gang utdelt for studieåret 2008–09.
Kåring av kandidater ved NTNU har de siste tre årene blitt forsinket, men er nå avgjort.
Vinnerne er:
2016: Sondre Galtung
2017: Eirik Skrettingland
2018: Yngvild Hamre
Juryen har bestått av Brynjulf Owren og Øyvind Bakke fra IMF, og Anne C. Elster og Guttorm Sindre fra IDI. Av praktiske grunner er prisen delt mellom én kandidat innen IKT og én kandidat innen matematiske fag for hvert av disse studieårene. Hver vinner mottar dermed 12500 kr.
Norsk Regnesentral gratulerer!