– Det startet med sommerjobben

I sommer skal åtte nye fjes bli kjent med Norsk Regnesentral. NR lyser nemlig i disse dager ut sommerjobb i alle de tre forskningsavdelingene SAND, DART og SAMBA.

For Martin Julllum og Audun Sektnan ble det å ha en sommerjobb i NR starten på arbeidskarrieren. Og begge er her fortsatt.

Martin Jullum og Audun Sektnan

 God faghjelp

– Lett tilgang til god faghjelp i det faget du studerer, er det jeg husker som mest verdifullt fra sommerjobben, sier Audun.

Han var masterstudent i industriell matematikk ved NTNU i Trondheim, og kjente godt til Norsk Regnesentral fra studiene da han fikk sommerjobb i NR i 2016.

I dag jobber Audun som forsker i avdelingen SAND.

Starten på doktorgrad

Det er et lite tiår siden Martin hadde sommerjobb i avdeling SAND her ved NR. Men inntrykket fra sommeren 2011 er fortsatt tydelig:

– Jeg husker det var veldig verdifullt å få lov til å jobbe med noe du er midt i å lære deg.

For Martin, som studerte ved Matematisk institutt ved Universitetet i Oslo, førte sommerjobben ved NR ganske raskt til at han også tok doktorgraden sin i statistikk her.

I dag jobber Martin som seniorforsker i avdelingen SAMBA.

Kan ta i bruk verktøykassa

– Det er en del av samfunnsoppdraget vårt å tilby sommerjobb til studenter. På den måten bidrar vi til å styrke utdanningen innen våre kjerneområder matematikk, statistikk, maskinlæring og informatikk, sier Kari Åse Homme, HR-konsulent i NR.

– Studentene får innblikk i hvordan en forskerhverdag kan være, med konkrete problemstillinger og ekte kundeprosjekter får studentene ta i bruk verktøykassa de holder på å fylle. For NR er det verdifullt å bli kjent med studenter som er aktuelle for fremtidige forskerstillinger. Dette er vinn-vinn for begge parter, sier Kari Åse med et smil.

Her er sommerens ledige stillinger for studenter.