Lego League-turnering er godt nytt for NRs fagområder

– Det blir spennende å se om elevene klarer å få robotene til å utføre alle oppgavene på den tilmålte tiden, to og et halvt minutt er kort tid på en så utfordrende bane, sier Solveig Engebretsen, forsker ved NR.

 

First Lego League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse med mål om å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Oppgavene skal inkludere både matematikk, naturfag og teknologi på en spennende og virkelighetsnær måte, og stimulere elevene til blant annet å lære seg å programmere.

Engebretsen var med da elevene skulle programmere robotene til å utføre oppgaver som er en del av konkurransen, og kunne bidra med å få robotene til å gjøre flere bevegelser samtidig. 7.klassingene fra Nordtvet skole er turneringens yngste deltagere i år, og skal forsøke å hevde seg i møte med elever fra ungdoms- og videregående skoler.

Konkurransen går av stabelen i Forskningsparken lørdag 9. november, vinnerne går videre til en skandinavisk finale.