Norsk Regnesentral med egen podcast

Norsk Regnesentral har i årevis levert statistikk til media om fotballmesterskap, og norsk og britisk eliteseriefotball.

Nå leverer vi analysene i vår egen podcast Sannsynligvis FOTBALL.

SAAnders Løland, Nikolai Sellereite og Magne Aldrin er tallknuserne bak den nye podcasten. Aldrin er intet mindre enn historisk på feltet, han var den første i Norges som sannsynlighetsberegnet fotballresultater da han begynte i 1993. Siden har det ballet på seg, nå er det stor interesse for denne formen for kvalifisert tipping.

Ny erfaring

Mye har forandret seg på disse 25 årene. – Før tastet vi inn dataene for hånd, noe som var en rimelig arbeidskrevende jobb. Det er mye lettere nå når beregningen skjer automatisk, forteller Aldrin.

Det å lage podcast er en ny erfaring for forskerne, som til daglig holder på med helt andre ting enn fotball. Anders Løland, som også er assisterende forskningssjef, sier det å lage podcast så langt er en positiv opplevelse: – Det er moro å jobbe med Magne som kan historien, og Nikolai som kan fotball. 

For veteranen Magne Aldrin var det å både lage og høre podcast en ny erfaring. Nå tenker han at det er artig å prøve en ny måte å formidle på: – Det blir spennende å se om vi kan nå ut til flere med sannsynlighetsanalysene våre gjennom en podcast.

VM i fotball for Kvinner

Sannsynligvis FOTBALL skal følge innspurten av Premier League, norsk eliteseriefotball, og kommer også for første gang til å analysere VM i fotball for kvinner som starter 7. juni.