NR deltar på Forskningstorget i Oslo 20.-21. september

Fredag 20. september kl. 09.00 – 16.00 og lørdag 21. september kl. 10.00 – 17.00 er det Forskningtorg på Universitetsplassen på Karl Johan, og NR deltar.

Har du lurt på hvor mange fisk det er i havet? Eller hvordan hverdagsting kan utveksle informasjon i fremtiden? I Norsk Regnesentrals telt kan du bli med på «fiske» og få et innblikk i fremtidens hjemmeteknologi.

Hvordan telle fisk?

Telle fisk. Ill. Ella OkstadI vårt telt kan du være med på et fiskeeksperiment som beregner antall «fisk» for to aldersgrupper i et kar. Fiskene er enten unge eller gamle. Den eldste fisken er mørk og den yngste lys. Hvor mange gamle, dvs. mørke, «fisk» er det i karet?

Hva vet tingene rundt oss om oss?

I fremtiden skal alle slags objekter på kontoret og hjemme snakke sammen for å gjøre hverdagen enklere. Kom til oss for å se hvordan et smartskap og en smartskriver kan hjelpe deg med forskjellige trådløse teknologier og smarttelefoner. Du får også vite hva slags informasjon duppedittene utveksler seg imellom.

Les mer om Forskningstorget i Oslo og NRs telt

Forskningstorget i Oslo er en del av den årlige og landsdekkende festivalen Forskningsdagene. Under festivalen formidles forskning i praksis, på ulike vis i hele landet. I 2013 varer Forskningsdagene fra 18. til 29. september. Les mer om Forskningsdagene.