Stor interesse for befolkningsregister

 

Det historiske befolkningsregisteret er et samarbeid mellom Arkivverket, Statistisk sentralbyrå, UiT – Norges arktiske universitet, Folkehelseinstituttet og Norsk Regnesentral (NR).

 

– Jeg er glad for interessen databasen får, sier Lars Holden, administrerende direktør i Norsk Regnesentral og en av initiativtagerne til prosjektet. – Vi inviterer til dugnad, og det er nødvendig at så mange som mulig bruker registeret for at databasen skal bli komplett. 

 

Målet er å få oversikt over alle nordmenn som har levd de siste 200 årene. – Dette er et unikt prosjekt, hvis vi lykkes sitter vi med oversikt over 14 millioner mennesker, med oss som lever i dag. Det er et stort tall, og denne oversikten kommer til å bli brukt både av internasjonale og norske forskere i fremtiden, sier Holden.

 

Historisk befolkningsregister

finner du her: http://histreg.no