NR sponser Matematikkolympiaden Oslo 2022

Neste sommer holdes den internasjonale olympiaden i matematikk i Oslo (IMO) for aller første gang. Den matematiske olympiaden er en stor begivenhet for de flinkeste, unge mattetalentene i verden, der elever i videregående skolealder får bryne seg på kreativ logisk tenkning og problemløsning.

Norsk Regnesentral er en av sponsorene for IMO 2022, og skal følge deltagere på vegen gjennom kvalifisering til olympiaden neste sommer. Den verdensomspennende konkurransen har blitt holdt hvert år siden 1959, og over hundre nasjoner fra fem ulike kontinenter deltar.

– Konkurransen holder et fantastisk høyt nivå og Norge har hevdet seg bra. Det er naturlig for oss å være sponsor, på den måten bidrar vi til økt interesse for matematikk og stimulerer elever med talent for matematikk på alle nivåer til å videreutvikle dette potensialet, sier Lars Holden, administrerende direktør i Norsk Regnesentral. Og fortsetter: – Matematikk er en forutsetning for nesten all kunnskap og mange av samfunnet store og små problemer kan bare løses med ved hjelp av matematikk på et høyt nivå.

Lars Holden. Foto: NR

– Matematikk handler i liten grad om tall

Norsk Regnesentral (NR) er et forskningsmiljø som bruker matematikk for å jobbe med klimaendringer, helse, marine ressurser, bank finans, digital sikkerhet, digital inkludering, petroleum og mye mer.

– Alle disse områdene krever god matematisk forståelse. Matematikerne våre jobber sammen med meteorologer, fysikere, leger, biologer, samfunnsvitere og humanister. Da krever det også at alle disse fagområdene selv forstår matematikk. Og i motsetning til det mange tror handler matematikk i liten grad om tall. Det beskriver sammenhenger i naturen, i samfunnet og i og mellom mennesker. Det handler ikke om Per smitter Kari, men det handler om hvordan smitte sprer seg i en befolkning på mange millioner. Det er matematikk, sier Holden med et smil.

63rd International Mathematical Olympiad Oslo 2022