– En klar grønn retning, men ikke godt nok

– Det er bra at budsjettet for forskning og innovasjon viser en klar grønn retning, men vi hadde ventet en kraftigere satsing. Det sier Lars Holden, administrerende direktør for Norsk Regnesentral.

I går la Regjeringen Solberg frem sitt forslag til statsbudsjett og nasjonalbudsjett for 2022. De teknisk-industrielle forskningsinstituttene får en 6 prosents økning i grunnbevilgningen om dette forslaget blir vedtatt.

Likevel mener Holden, som også er leder av Forskningsinstituttenes fellesarena, at budsjettet ikke signaliserer det taktskiftet Norge trenger:

– Det er selvfølgelig bra at det er en vekst i grunnfinansieringen til de teknisk-industrielle instituttene og at regjeringen fullfører teknologiløftet i langtidsplanen. Men vi trenger å øke bevilgningene til EUs rammeprogram for forskning, innovasjon og teknologisk utvikling for at Norge skal kunne delta på en tilfredsstillende måte.

Lars Holden, NR

Les mer om forslag til statsbudsjett her:

Styrker satsinga på teknisk-industrielle institutt – regjeringen.no, 12.10.21