Finner feil på nye måter

I denne episoden av Sannsynligvis VIKTIG møter du Alessandra Cagnazzo som jobber i AIMS og Annabelle Redelmeier i NR, som snakker om det ambisiøse samarbeidsprosjektet PReVENT.

I dag overvåkes feil i IT-systemer på manuelle måter. I store, moderne IT-økosystemer kan det bety titusenvis av handlinger for å rette opp i feil. Da kan feilsøkingen bli ganske uhåndterlig og lite pålitelig.

AIMS nærmer seg dette på en annen måte: kunstig intelligens og automatisering danner sammen et kart over systemene og alle de ukjente feilene som oppstår.

– Med en interessant miks av statistisk modellering, maskinlæring og språkteknologi videreutvikler PReVENT-prosjektet algoritmene AIMS bruker. AIMS har et spennende produkt som løser et vanskelig problem, flinke folk, massevis av data, og vår metodekunnskap passer som sko i eske for dette, sier Anders Løland, programleder for podcastserien Sannsynligvis VIKTIG.

Denne episoden er på engelsk.

Alessandra Cagnazzo (til høyre) og Annabelle Redelmeier. Foto: NR

Hør episoden her:

eller på

iTunes

Spotify