André Teigland blir ny administrerende direktør

André Teigland blir ny administrerende direktør i Norsk Regnesentral (NR) når Lars Holden går av den 1.juni.

André Teigland er NRs nye administrerende direktør. Foto: NR

Ledende i kunstig intelligens

NR har vært dominerende innenfor det som i dag kalles kunstig intelligens siden det ble tatt i bruk, og André Teigland (55) har ledet avdelingen som jobber innenfor maskinlæring, statistikk og bildeanalyse gjennom to tiår. Nå ser han frem til å ta over ansvaret for hele instituttet.

– Jeg brenner for NR og det unike miljøet vi har bygget opp her, og vi er så veldrevet allerede at jeg ikke forbereder noen revolusjon. Vi er allerede godt plassert innen statistisk modellering. Min jobb blir å skape nye muligheter i markedet, og posisjonere oss enda tydeligere i AI-landskapet – som vi allerede er en sentral del av, med en grunnkompetanse som mange andre mangler, sier Teigland, som selv har bakgrunn i statistisk modellering fra Universitet i Oslo.

Ny ledergruppe

Teigland får en nykomponert ledergruppe med seg på laget, og han ser frem til å bli bedre kjent med hele instituttet. – Jeg gleder meg til å sette meg dypere inn i IKT-forskningen vår, den kjenner jeg ikke like godt som resten. Suksess skaper vi sammen, og jeg mener den eneste måten å lykkes på er å forme et sterkt lag som trekker sammen, der håper og tror jeg at jeg kan bidra.

Lars Holden går over i en nyopprettet stilling som forskningsdirektør. – Lars sitter på viktig kompetanse etter to tiår som administrerende direktør samt i kraft av å være leder for FFA (Forskningsinstituttenes fellesarena), jeg er glad vi får beholde Lars ved instituttet, sier den påtroppende administrerende direktøren.