COHIBA – et voksent referanseverktøy

For noen kan navnet muligens assosieres med et cubansk sigarmerke, for forskerne bak dataprogrammet betyr navnet et raskt og nøyaktig verktøy som brukes til å beskrive geologiske lag. COHIBA er et prosjekt som har levd i snart to tiår, og nå skal retningen de siste årene mot 20-årsjubileumet settes.

Forskerne bak COHIBA

For utenforstående kan det være vanskelig å fatte akkurat hva COHIBA er i stand til. Pål Dahle, en av programmets faddere, forklarer det sånn:

– COHIBA er spesielt velegnet til å beskrive lag under bakken i områder hvor vi har lite informasjon og hvor usikkerheten er stor. Dette har gjort COHIBA til et referanseverktøy i olje- og gassindustrien.

Den 24. og 25. oktober holder forskergruppen et av sine sjeldne seminarer, der brukere og tilhengere av dette ganske så unike dataprogrammet møtes for å diskutere muligheter og utfordringer på veien videre. Hodene bak COHIBA vil også lette på sløret rundt hva de utvikler akkurat nå.

Åpent for påmelding

Det er fortsatt mulig å melde seg på workshop om COHIBA, gå til denne nettsiden for detaljer og påmelding.

Har du spørsmål om COHIBA og workshopen, ta kontakt med Pål Dahle.

Forskerne bak COHIBA: Fra venstre seniorforskerne Audun Sektnan, Pål Dahle og Ingrid Aarnes, med forskningssjef Petter Abrahamsen lengst til høyre.