Ny forskningssjef for IKT

Aida Omerovic er ansatt som forskningssjef, hun skal lede forskningsavdelingen for IKT, der digital sikkerhet, universell utforming, smarte sensorer og sosiale roboter står sentralt.

Aida Omerovic er ny forskningssjef for DART

– Aida er en meget dyktig fagperson innen digital sikkerhet, og hun har betydelig erfaring med prosjekter finansiert fra Forskningsrådet, EU, industri og offentlig sektor. Hun har i tillegg et stort nettverk etter mange år med engasjement for Dataforeningen. Vi er veldig fornøyde med ansettelsen og ser frem til å ha henne som kollega, sier Lars Holden, administrerende direktør for Norsk Regnesentral.

Brobygging

– Jeg er spesielt opptatt av forskningsbasert verdiskapning, forskningsformidling og brobygging mellom forskning og næringsliv, forteller Omerovic. Hun kommer fra en stilling som seniorforsker ved SINTEF, med spesialisering innen digital sikkerhet, arkitektur og risikostyring. I NR skal hun lede en faglig sterk gjeng der alle, unntatt doktorgradsstudentene, har doktorgrad.

Aida Omerovic har selv en PhD i informatikk fra UiO og er i tillegg sivilingeniør i teknisk kybernetikk fra NTNU. Hun har publisert over 35 vitenskapelige artikler, samt en fagbok, og har gjennom mange år vært styremedlem og ildsjel i Den Norske Dataforening.

Omerovic tiltrer stillingen som forskningssjef for DART (NRs forskningsavdeling for IKT) 1. desember.