Kjersti Aas blant Norges fremste teknologikvinner

Vår assisterende forskningssjef Kjersti Aas er kåret til en av Norges femti fremste teknologikvinner. 

– Det er en stor ære å komme på listen, og bra at de også velger kvinner fra forskningsmiljøene. Juryen la stor vekt på at vi er gode rollemodeller, så det får jeg forsøke å fortsette å være, sier Kjersti.

Assisterende forskningssjef Kjersti Aas foran til venstre

Det er Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps-og teknologibedrifter og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, som står bak kåringen.

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei. 

Og det er folk med god tech-kompetanse som har kåret Kjersti og de førtini andre kvinnene. Juryen bestod av Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Steffen Sutorius, direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner, Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk, Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, og Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Mest siterte artikkel

I tillegg til rollen som assisterende forskningssjef, leder Kjersti Aas prosjekter innenfor finans og forsikring i NR. Kjersti er utdannet sivilingeniør i Industriell matematikk fra NTH (nå NTNU) og har en doktorgrad i “Statistiske metoder for finansiell risikostyring” fra samme sted.

Siden hun kom til NR i 1991 har hun ledet mer enn hundre kundeprosjekter og publisert en rekke vitenskapelige artikler, og kan smykke seg med å ha den mest siterte artikkelen noensinne i tidsskriftet Insurance: Mathematics and Economics, for artikkelen “Pair-copula constructions of multiple dependence”

Les også: Mest siterte artikkel noensinne

Mange kompetente kvinner

Kjersti er en av flere dyktige kvinnelige forskere i SAMBA, NRs avdeling for statistisk analyse, kunstig intelligens, maskinlæring og bildeanalyse.

– SAMBA har en uvanlig høy andel kvinner sammenlignet med andre statistisk-matematiske miljøer. Flere har lang fartstid i NR, og har bidratt sterkt med å bygge miljøet til å bli et av Norges fremste på sitt område, sier Lars Holden, NRs administrerende direktør. – Kjersti har æren for at NR er ledende på statistisk analyse for finanssektoren.